Bed & Breakfast in een landelijke omgeving

Gastvrij en landelijk logeren

in onze woonboerderij in Escharen, Noord Brabant

Bron: www.natuurmonumenten.nl
Natuur in Brabant

Laat je verrassen door het afwisselende landschap in Brabants natuurgebied. Geniet van het uitzicht over de vele vennen en wandel in de nazomer over de paarse heidevelden. Zwerf langs slingerende beken en loop door kleurrijke graslanden. De Vereniging Natuurmonumenten heeft op haar website een aantal mooie natuurgebieden in de omgeving beschreven, zoals bij voorbeeld de dichtbij gelegen Langenboomse Bossen. Loofbomen krijgen steeds meer kans in dit voormalige productiebos vol dennen. Dit natuurgebied vormt met andere gebieden een mooi lint van bossen tussen Oss en Venray.

Bekijk natuurgebieden Noord-Brabant.

Lees meer op www.natuurmonumenten.nl

Bron: B&B Buiten-gewoon
Wandelingen

In de directe omgeving bevinden zich talloze mogelijkheden voor mooie wandelingen in het Raamdal (1 km), Langenboomse bossen (3 km), landgoed Tongelaar (5 km) en langs de Maas bij Velp en Grave (6 km). Op circa 10 – 15 km afstand vindt u natuurgebied De Maashorst, Herperduin, de Hatertse Vennen, Staatsbossen St. Anthonis,  Mooker Heide en St. Jansberg. Kortom volop mogelijkheden voor de enthousiaste wandelaar.

Bron: Google Images
Fietstochten

Zowel voor toerfietsen, racefietsen als mountainbikes zijn er volop fietsroutes in de omgeving. Onze B&B ligt aan een fietsrouteknooppunt, zodat u zelf gemakkelijk toertochten kunt uitstippelen door natuurgebieden en door gezellige plaatsen als Grave, Ravenstein, Wijchen, Cuijk, Uden. Kiest u voor een fietstocht over de dijk langs de Maas dan kunt u bij Ravenstein met het fietsveer de rivier oversteken. Ook de heuvelachtige omgeving zuidelijk van Nijmegen (Mook, Groesbeek, Berg en Dal) is een mooi gebied voor een sportieve tocht op de fiets of mountainbike.

Bron: B&B Buiten-gewoon
Motorrijden

Onze B&B is motorfiets vriendelijk. Komt u met uw motor logeren in onze B&B dan kunt u rustig slapen terwijl de motor op een droge en veilige plek kan staan. De omgeving van Nijmegen, het grensgebied met Duitsland, Limburg en Belgie bieden prachtige routes.

Bron: Google Images
Paardrijden

In het noordoosten van Brabant kunt u heerlijk paardrijden en mennen in een afwisselende omgeving met bos, waterplassen en landgoederen. Er is een knooppuntensysteem aangelegd speciaal voor ruiters en menners waarbij u zelf uw route samenstelt en van knooppunt naar knooppunt rijdt. Onze B&B ligt aan de knooppuntenroute.

Bron: www.liberationroute.com
Liberation route

Onze B&B bevindt zich op slechts enkele kilometers afstand van de Liberation Route, de historische route die de geallieerden in 1944 volgden door Brabant en Gelderland bij hun bevrijding van Europa. Op een groot aantal plaatsen aan deze route zijn, op markante plaatsen, panelen met uitleg geplaatst. Deze informatie kunt u ook beluisteren via smartphone of mp-3 speler.

Lees meer op www.liberationroute.com

Bron: www.routesinbrabant.nl
Routes in Brabant

Deze website kan een startpunt voor een mooie fietstocht door het Brabantse landschap of lekkere wandeling op de hei zijn. Ook voor een mooie mountainbike- of vaarroute kunt u hier terecht. Hier kunt u zelf een fietsroute plannen via het knooppuntennetwerk of een van de vele themaroutes printen. Met tips voor een mooi museum of gezellig cafeetje onderweg.

Lees meer op www.routesinbrabant.nl

Deze website was gemaakt door Fru-IT Solutions, Amsterdam.